SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Eco - Los años del silencio (2021)

Eco - Los años del silencio
Eco logo
España

Los años del silencio

Metal / Rock
Duque Music
2021


Temes

1. Ultreya
2. Los años del silencio
3. Mares de paz
4. ¿Dónde están ahora?
5. Sirenas
6. Éxodo
7. Fuego en las alas
8. Ingravidez
9. Cantares (versión de Joan Manuel Serrat)
10. Lágrimas

Formació

Veu: Roberto Espinosa
Guitarra: Luís Rivera
Bateria: Pablo Espido
Baix: Javier Tejido

Crítica

Els gallecs ECO han sorprès els seus seguidors amb el seu últim llançament, titulat "Los años del silencio ". Aquest àlbum és una obra extensa que supera els cinquanta minuts de durada, i des del primer acord del seu intro, ens endinsa en un viatge sonor fascinant. Al títol de l'àlbum, podem apreciar clarament les àmplies influències musicals que han guiat la banda al llarg de la seva trajectòria. ECO no s'encasella en un sol estil, i això queda evident en el so net i clar que ens convida a explorar un ventall de possibilitats. Un dels aspectes més destacats daquest treball és la versatilitat vocal que ofereixen.

Les lletres, que s'estenen i aprofundeixen, són un altre punt fort de “Els Anys del Silenci”. Cançons com "Mares de paz" o "¿Dónde están ahora?" mostren una narrativa melòdica que s'endinsa en el que és profund de les emocions i les reflexions. Els teclats tenen un paper crucial en la creació d'un ambient musical que envolta l'oient, i les harmonies elegants són un segell distintiu d'aquest treball. A més, els solos melòdics afegeixen un toc de virtuosisme i emoció al conjunt, fent que cada cançó sigui una experiència única. "Los años del silencio " d'ECO és un àlbum que no només és extens en durada, sinó també en la seva capacitat per explorar diversos estils musicals i transmetre emocions profundes a través de la veu i les lletres.

Per donar vida a aquest renaixement musical, la banda es va associar amb l'aclamat productor Manuel Ramil, el currículum impressionant del qual inclou el seu treball com a teclista en bandes destacades com AVALANCH, SAUZE i WARCRY, així com la seva experiència com a productor d'artistes com INFÀMIA i ADVENTUS. L'elecció de Ramil per encarregar-se de la producció de "Els Anys del Silenci" va ser una jugada estratègica que reflecteix el compromís de la banda d'assolir l'excel·lència en la seva música. L'experiència i el coneixement de Ramil a l'escena musical sens dubte ha deixat una empremta profunda en el so i la qualitat de l'àlbum.

"Los años del silencio " representa més que un simple segon àlbum; és un nou començament per a la banda. El procés de col·laboració amb un productor de renom i la formació renovada n'han redefinit el so i l'enfocament artístic. Aquest enregistrament no només és una continuació del seu treball anterior, sinó una declaració audaç que estan disposats a evolucionar i explorar noves fronteres musicals.

Els temes "Sirenas" i "Éxodo", cinquè i sisè tall de l'àlbum respectivament, són representatius de les temàtiques profundes i evocadores que ECO aborda a la seva música. Aquestes cançons destaquen pel seu ús de veus infantils, cosa que afegeix un element commovedor i emotiu a l'experiència auditiva. A més, es pot notar un aire progressiu en la composició d'aquestes cançons, cosa que suggereix una disposició de la banda a explorar i expandir els límits del so.

Una característica distintiva d'ECO és la seva habilitat per fusionar elements de diferents gèneres musicals. Això es reflecteix clarament a la seva música, on es combinen guitarres de so metàl·lic amb ambients pop. Aquest contrast entre la duresa del metall i la suavitat del pop crea un so únic i captivador que convida els oients a submergir-se en un món sonor completament nou. Aquesta fusió d'estils també revela l'àmplia gamma d'influències que han influït a la banda al llarg de la seva carrera.

El llibret de l'àlbum proporciona una oportunitat per aprofundir encara més en les temàtiques explorades per ECO. Les lletres de les cançons ofereixen una mirada detallada a les emocions i les reflexions que impregnen la seva música. Aquesta atenció a les lletres permet als oients connectar de manera més profunda amb les cançons i comprendre millor el missatge que la banda intenta transmetre.

La inclusió d'una versió de Cantars de Joan Manuel Serrat, novè tall de l'àlbum, mostra la versatilitat de la banda en abordar cançons d'altres artistes i donar-los el seu propi gir. Aquesta reinterpretació, portada a un terreny més rocker, és un testimoni de la creativitat i l'habilitat musical d'ECO. Destaca especialment una part solista en aquesta versió que ha estat executada de manera excepcional, afegint-hi un toc distintiu a la cançó.

A l'àlbum "Los años del silencio " d'ECO, es poden apreciar les influències més suaus que han influït en l'evolució de la banda. Aquestes influències es fan evidents en cançons com “Lágrimas”, que es destaca com el tema més extens del treball. En aquesta cançó, el grup se submergeix en un so més suau i melòdic, on les guitarres sonen amb un matís menys contundent i les veus tenen un paper crucial en la creació d'una atmosfera emotiva. L'harmonia vocal preval sobre la força, cosa que resulta en una experiència auditiva envoltant i commovedora.

Un altre exemple d'aquestes influències suaus es troba a "Ingravidez", vuitè tema d'aquest disc. Aquí, la banda incorpora elements pop al seu so, i les líniesvocals estan dissenyades per destacar l'harmonia i l'emotivitat en comptes de la potència. Aquesta cançó demostra la versatilitat d'ECO en explorar diferents facetes musicals al seu àlbum.

Tot i això, l'àlbum també presenta moments més enèrgics i rockers. "Fuego en las alas" es distingeix pel seu enfocament modern a les veus, on s'incorporen centelleigs més rockers que s'entrellacen amb guitarres de so contundent. Aquesta cançó ofereix un canvi de ritme i una dosi d'energia que contrasta amb les pistes més suaus de làlbum.

És important tenir en compte que "Els Anys del Silenci" representa una evolució natural al so d'ECO. El segon disc de la banda mostra una progressió en el seu estil musical en comparació del seu debut, "Réplica". Els anys que han transcorregut des del primer treball, juntament amb els canvis en la formació, han influït en la direcció artística de la banda. Aquest àlbum és una mostra de maduresa i creixement, on dominen les veus treballades, les guitarres melòdiques i elements progressius i simfònics. Tot això s'embolica en un mantell rocker que, de vegades, s'inclina cap al pop.

ECO ens porta amb Los años del silencio un àlbum que reflecteix la diversitat musical d'una banda madura, on les influències suaus es combinen amb moments més enèrgics i rockers. Aquesta obra representa una evolució natural al so de la banda i demostra la seva habilitat per experimentar i explorar diferents facetes musicals en el seu camí artístic.

ZorroLoko
11/10/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.