SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Carmelo & Constanza + Blackloft Auditorio San Vicente del Raspeig (Sant Vicent del Raspeig (Alicante))

Elisa C. Martin + Hora Límite + 4 Bajo Zero + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Prestige + Enemynside Rockville (Madrid)

Cain's Dinasty + Brutalfly Gong (Oviedo)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Prestige + Enemynside Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Mala Bestia + Mala Hostia + Pycaya Bóveda (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Crudo - Cicatrices (2012)

Crudo - Cicatrices
Crudo logo
España

Cicatrices

Rock
El Subko Producciones
2012


Temes

1. Quiso Escapar
2. Recuerdos
3. Leyendas Urbanas
4. Mirando Hacia Arriba
5. Despierta
6. El Huésped
7. Algún Día Rodará tu Cabeza

Formació

Veus i guitarra: Víctor Vivar
Guitarra: Rubén Álvarez
Veus i baix: Luis Melero
Bateria: Sergio Álvarez

Crítica

La banda asturiana Crudo comença a caminar cap a l'octubre del 2008, després de la participació de la banda germinal Volvone en el concurs de rock ciutat d'Oviedo i formada per Luis Melero (Sauze, Los Débiles, Ojo Negro, Volvone) al baix i veu, Gansan (Hard Spirit, Volvone) a la guitarra, Sergio Álvarez (Knock Out!!, Tierra de Nadie, Volvone) a la bateria, Víctor Vivar (Madera Rock, Zin Lissy, Volvone) a la guitarra i veu. A principis del 2009 es fiquen en els estudis Pin-Gui sota la supervisió de Juliol Cernuda a gravar el que seria el seu primer contacte discogràfic, una maqueta de vuit temes que portaria per nom "Somos Crudo" i que a més de servir com a carta de presentació davant el rockerio nacional, els obre les portes del concurs de Gijón "Obert fins l'Alba", on arriben a la final i aconsegueixen el premi a la qualitat musical. Al maig de l'any passat el guitarrista Gansan deixa la banda sent substituït per Rubén Álvarez (Madera Rock, Darna, Xeliba, Tejedor, Herbamora, Magamalabares, FMM). Ara tornen a la càrrega amb el seu primer disc gran, aquest "Cicatrius" que et presentem i que va ser gravat i mesclat als estudis de NDKE de la Fundació de Música Moderna d'Avilés per Rubén Álvarez entre els mesos d'octubre de 2011 i febrer de l' 2012.

I que ens trobarem en el disc, doncs molt rock and roll, cal escoltar el primer single "Quiso escapar" per constatar que aquests nois segueixen l'estela del camí forjat per bandes com Barricada, Extremoduro, Reincidentes o Los Suaves oferint-nos un rock de tall urbà amb alguns rampells heavys en la seva concepció. "Recuerdos" ens parla del nostàlgic passat del protagonista i de com enyora l'amor que va viure, tot això amanit amb uns ritmes i cors típics del gènere, però com ells mateix diuen no vénen a reinventar el rock, només volen que sentim ia fe meva que et vénen ganes d'agafar la guitarra imaginària i acompanyar-los en aquesta singladura.

La banda dóna molta importància a les lletres de les cançons, no són les típiques junta lletres ni les que rimen amb calçador sense venir al cas, les seves lletres quantes històries com la de la canyera i veloç "Leyendas urbanas", que ens parla d'immigrants i de com intenten sobreviure a la ciutat, de les seves pors, penes i incerteses.

"Mirando hacia arriba" és un tall de rock de carrer i en certa manera macarra degut en gran part a la lletra plena de connotacions sexuals. Si a més l'assaonem amb guitarra crues i amb certs estimulants gemecs femenins percebem amb grat que el tema ens ha bullit la sang de bona manera. Rock i sexe junts algú pot esperar alguna cosa millor en aquesta vida?

En escoltar "Despierta" ens adonem que una banda que ha influït notablement en Crudo ha estat els Càceres Extremoduro, aquest tema vessa rock transgressiu pels quatre costats. No se qui serà el cantant del tema, si Lluís o Víctor, però el que si està clar és que la seva veu és de tessitures similars a la de Roberto Iniesta.

"El huésped" és el tema més heavy del disc, una gardela a mil per hora a la línia d'uns Motorhead castissos, amb una secció rítmica eixordadora que no deixa presoners, un tema que desborda energia i mala llet.

Tanquen amb un cover, es tracta del tema de Barricada "Algún día rodara tu cabeza", que va sortir en el seu segon disc "Barrio conflictivo" (1985) i que els Crudo porten perfectament al seu terreny, fent fàcilment identificable però donant-li un toc diferent .

Doncs això, rock urbà que no pretén ser original ni artificiós, en la seva modèstia només ofereixen rock senzill i directe, això si, de qualitat.

Tatotitotu
16/07/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.