SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Scarleth - The Silver Lining (2015)

Scarleth - The Silver Lining
Scarleth logo
Ucrania

The Silver Lining

Melodic Power Metal
The Leaders
2015


Temes

1. Night of Lies 06:04
2. Double Memory 04:58
3. The Gates of Dark Sun 08:05
4. Voices 03:57
5. Dying Alone 04:03
6. One Short Life 04:43
7. Before the Night Falls 06:54
8. Pure Desire 04:31
9. Last Hope 07:05

Formació

Veu: Oksana Element
Guitarra: Victor Morozov
Teclats: Yana Kovalskaya
Baix: Igor Chumak
Bateria: Philipp Kharouk

Crítica

Des de terres ucraïneses ens arriba el segon treball de Scarleth, The Silver Lining, que va ser editat al juliol de 2015 i encara estan treballant en la promoció per aconseguir fer-se ressò fora de les seves fronteres, i ho estan aconseguint.

The Silver Lining és un treball que vaig poder escoltar fa algun temps, sense parar massa atenció, però el vaig guardar per quan tingués un moment lliure, i aquí estem, rescatant i preparant el seu ressenya com es mereix un treball d'aquest calibre.

No estic molt segur de com es va gravar el disc, m'explico, hi ha una informació que no he pogut acabar de contrastar. Com succeeix en moltes de les bandes que intenten arribar a fer-se un lloc en el mercat internacional, això té un cost en totes les formacions, no tothom pot gastar molt temps i diners en això i els canvis de membres solen ser habituals en aquests casos. I no estic segur si el disc es va gravar amb dos vocalistes o una cosa, no ho he pogut acabar de contrastar. Actualment tot el treball vocal està a càrrec d'Oksana Element, qui pel que he pogut veure en els últims vídeos publicats no té cap problema amb portar aquest pes i ser la líder de la formació.

Què s'amaga darrere de la portada de The Silver Lining? Un disc de power melòdic amb tocs simfònics, foscos i també detalls death amb veus guturals. Una barreja que sempre que s'executa amb bon nivell i bones composicions sol donar un resultat potent. I aquest disc no és una excepció. Sclarleth sonin veloços i potents de la mà d'una percussió ràpida tirant de doble bombo i uns riffs ràpids i uns teclats que en moltes ocasions prenen el protagonisme de la mà de Yana que al costat de Viktor a la guitarra formen un tàndem ben compaginat entre sol i harmonies que forgen la base de Scarleth. Les veus, sense importar qui les hagi gravat són uns dels punts forts. Aquesta dualitat entre guturals / esquinçats puntuals que s'alternen amb la veu neta, gens empalagosa ni lírica. Ambdues tenen una enganxada i intensitat que acaben de forjar aquest so final del disc.

Melòdic o simfònic en aquest cas no és sinònim de suau, líric o pasteloso. Scarleth és pura velocitat i intensitat, per fortuna per a nosaltres els oients que anem a gaudir d'una bona proposta on les guitarres són molt protagonistes. I si, especialment en els sols que deixant-se portar pels teclats i en nombroses "batalles" entre els dos són enormes i veloços. No entenc un disc sense sols ... digueu clàssic.

Entre els temes podem destacar el que obre el disc "Night Of Lies" que després d'una llarga intro dins el tema no deixa clar per on aniran els trets i juga entre grandiloqüència i contundència amb uns teclats que es fan amb el control amb el permís d'unes guitarres que puntualment trenquen la intro reclamant la seva arpa. El tema desemboca en una espiral potent de power melòdic amb unes línies vocals precioses que se t'enganxen a la primera escolta. Canvis de ritme i atmosferes canviants que et porten fins a un només d'aquests que t'agraden si o si. Un tema d'essència power en on queda clar que les veus femenines poden tenir la mateixa força que les masculines. Importa el com, no qui.

"Double Memory" manté aquesta velocitat power amb unes guitarres afilades i percussió demoníaca i els guturals luichando amb les veus netes ... del millor del disc. El mateix succeeix amb "Voices" un tema veloç en on les veus juguen un paper predominant, entre velocitat i contundència. Un tema que em té una mica boig és "One Short Life" on els teclats porten la pauta i compta amb una línia vocal que m'encanta. Però al seu torn ... em pregunto si tant que reivindico les guitarres ... no entraré en contradicció amb mi mateix. Compaginant velocitat i contundència és un tema que m'ha enganxat moltíssim.

Un altre tema rellevant és "Before The night Falls", tall molt profund i més fosc del que és habitual, molt teatral ple d'emocions que et evoquen les composicions, aquest cop més tècniques i no tan veloços.

En definitiva The Silver Lining és un gran disc, d'una que té merescut un major reconeixement del que segur tenen fins ara, que si no és per algun bloc en el que he vist publicat alguna cosa referent a ells i la nota de premsa que m'ha arribat , hagués passat desapercebut davant meu.

Sergi Arise "Hell"
13/06/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.