SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Def con Dos - #trending_distopic (2017)

Def con Dos - #trending_distopic
Def con Dos logo
España

#trending_distopic

Rap Metal
Rock Estatal Records
2017


Temes

1. Chaleco reflectante
2. Reservado
3. Esto es el def
4. Derecho a orgasmar
5. Que tu nos persigas
6. Dación en pogo
7. Estoy en shock
8. Que se inmole el que no mole
9. Desconfia
10. Algunas canciones acaban bruscamente
11. Sobreviviendo 2017
12. Resistiré
13. Santa fiesta (Bonus track)

Formació

Veuz: Cesar Strawberry
Veu: Samuel Barrancos
Veu: -Sagan Ummo
Baix: J. Al Andalus
Bateria: Kiki Tornado
Guitarra: Alberto Marín

Crítica

Trenta anys de trajectòria musical fa que no sigui necessari presentar la banda de rap metall en castellà per antonomàsia Def Amb Dos (Si encara no els coneixes, deixa de llegir això i comença a escoltar els seus discos). En aquest moment presenta el qual és ja el seu dotzè treball d'estudi en un context en el qual tant la banda, com el seu ideòleg indiscutible Cesar Strawberry, estan esquitxats en excés d'una repressió casposa contra la llibertat d'expressió que han sabut donar forma perquè sigui tema central d'aquest nou àlbum de títol #trending_distopic. Una obra que gira al part a manera de cant cap a la llibertat d'expressió demostrant que res els frenarà.

Quant al musical, ja no queda res de Peó Kurtz, Juanito Sang o Marc Massacre. Canvis en la formació s'han sumat a Samuel Barrancs ja Sagan Ummo a la veu ia Alberto Marín, conegut pel seu pas per la banda Hamlet entre d'altres, a les guitarres, donen a la banda una nova imatge i un nou so, que sense mutar excessivament el producte final d'aquest nou treball, fa inevitable parlar d'una nova era. Només el temps dirà si ha estat a millor o no.

L'àlbum arrenca amb "Chaleco reflectante" un tema en el qual col·labora la banda ZOO. Una cançó ràpida d'execució que fa veure que estem davant d'un treball fet a consciència, recuperant els millors moments de la banda. Pel que fa al text, ens trobem una lletra acurada marca de la casa. El segueix "Reservado" en què els acompanya el MC Tote King, una cosa que s'anirà repetint al llarg de l'àlbum, les col·laboracions al llarg de l'àlbum s'aniran succeint una rere l'altra fent, en ocasions, que sembli que estan més per farciment que per creativitat. En aquest tema, la banda denúncia a través del seu text la falta de llibertat d'expressió que està sacsejant a bandes com a Soziedad Alkoholika o els mateixos Def Amb Dos, twuiteros, dissenyadors de memes, ...

El tercer tall de l'àlbum es titula "Esto es el DEF" cançó en el qual la banda recupera el seu so primigeni, aquell amb el qual ens van fer vibrar anys enrere. Del millor de l'àlbum. El segueix "Derecho a orgasmar" seguint la línia del tema anterior. Cançó on en aquesta ocasió la banda és acompanyada per Jimmy Barnatán i on expressen sense cap tipus de pudor, i amb malbaratant tones de fums seva condició de cèlibes voluntaris. En aquest tema cal destaca la tasca de J. Al Andalus al baix. Una obra mestra d'execució en l'instrument de quatre cordes. Sens dubte el millor de tota la cançó.

Amb un sampler dels telenotícies comença "Que tu nos persigas..." un tema que denuncia obertament la repercussió que la banda s'obté a través de totes les polèmiques sorgides, així com la seguretat en els seus membres de saber que el seu missatge no cau en sac trencat . Una cançó que inevitablement ens recorda Stop Criminalització de Soziedad Alkoholika. El següent tall de l'àlbum es diu "Dación en Pogo". On els acompanya Joan de S.A. un tema enèrgic on Kiki Tornado demostra el seu bon fer després dels pegats.

A partir d'aquest moment, i per molt que escolti el disc una i altra vegada, sento que el millor del disc ja ha passat, i que el que ve a partir d'ara són cançons fresques i enèrgiques en alguns casos, però que no arriben al nivell compositiu de la primera meitat. A "Estoy en shock" la banda usa una base instrumental que ens recorda Run DMC mentre la banda relata com van viure la mort de Leonard Nimoy, famós actor per interpretar a Spock a la mítica sèrie de televisió Star Trek. El segueix "Que s'immoli el que no mola" un tema enèrgic on les guitarres d'Alberto Marín destaquen per la seva bona tasca. Un tema poc original.

"Desconfía" és el novè tall de l'àlbum. Tema on una vegada més l'Andalus demostra el seu domini del baix elèctric. Una cançó, que com el seu propi nom indica aquesta dedicat a la desconfiança mútua, i tal com relata la cançó, principalment si és d'un policia. El segueix "Algunas canciones acaban bruscamente" fent un joc de paraules amb el famós acrònim A.C.A.B. (All cops are bastard) la banda li dóna un nou significat intentant no aixecar polseguera davant d'una susceptible audiència.

"Sobrevivinedo 2017" un tema lent que no acaba d'enlairar i que fa que el començament de la fi d'aquest àlbum es faci una mica costa amunt. El segueix "Resistiré" versió de Barón Rojo en la qual col·labora el mateix Sherpa. Una versió accelerada pel que fa a l'original, però que no presenta cap novetat pel que fa a les harmonies vocals. Com bonus track la banda ens porta "Santa Fiesta" va ser gravada originalment per a la banda sonora del documental de mateix nom dedicat a denunciar la crueltat de la mal anomenada festa nacional.

Def Amb Dos ens porta aquest #trending_distopic com l'obra que els ha permès alçar la veu contra la persecució realitzada contra el seu cantant i ideòleg Cesar Strawberry. Tota una declaració de principis que demostra que la lluita segueix. No obstant això els canvis en la formació han fet que el resultat final del disc faci aigües per molts costats. Aquest àlbum presenta una primera part plena de ràbia i bons temes, i una segona part plena de pegats, devaluant el resultat final. Per no parlar de l'excés de col·laboracions, o amiguets, a manera de col·laboracions estrella, però que no obstant això, no totes estan a l'altura de les circumstàncies.

ZorroLoko
16/05/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.