SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Orden Ogan - Gunmen (2017)

Orden Ogan - Gunmen
Orden Ogan logo
Alemania

Gunmen

Power Metal
AFM Records
2017


Temes

1. Gunman 05:17
2. Fields of Sorrow 06:43
3. Forlorn and Forsaken 04:48
4. Vampire in Ghost Town 06:16
5. Come with Me to the Other Side 06:14
6. The Face of Silence 06:14
7. Ashen Rain 03:53
8. Down Here (Wanted: Dead or Alive) 03:15
9. One Last Chance 05:15
10. Finis Coronat Opus 08:48

Formació

Veu, guitarra: Sebastian "Seeb" Levermann
Guitarra: Tobi
Baix: Niels Löffler
Bateria: Dirk Meyer-Berhorn

Crítica

Heus-me aquí amb un gran dilema. El dilema és rajar a gust sobre les opinons d'algun o simplement revisar un l'últim disc d'Ordre Ogan. El problema és que llegint i escoltant el que molts opinen sobre aquests alemanys m'han recordat el motiu pel qual vaig pensar en crear Satan Arise.

La cosa és molt senzilla, si un grup o un estil no t'agraden, doncs no ho escoltis i t'estalvies el passar-te mitja hora rajando sobre el pesat i avorrit que és el power. El problema és que alguns intentar donar lliçons amb la seva opinió personal. Un opinió basada en sentiments i gustos que amic meu, són tes subjectius com el que t'agradi un entrepà de calamars o no. Opina, però estalvia en qualificatius menyspreables. Ja que un tema de Blind Guardian o de Drakkar, per posar un exemple més mundà no et van a portar a l'orgasme auditiu com aquestes bandes de progressiu o de death tècnic o metalcore tan xules ... però qui sóc jo per dir que són repetitives, mediocres imitacions ... etc ... si t'agrada, val, sinó també.

El power des que vam canviar de segle sembla un estil estigmatitzat al que de tant en tant se li hagi de posar a parir. Doncs segueix omplint sales i tenint a bandes al cap dels cartells. La cosa és que ens agrada a molts, però el postureo és el postureo. A més ... sabies que hi ha més power a part de Blind Guardian? El power és un estil tan tan i tan gran, amb tants matisos que usar el terme power a una banda a mi només em diu que hi ha una suposada melodia i concerti velocitat ... a partir d'aquí necessito escoltar per treure una opinió. Al final els que no us agrada el power ho fiqueu tot al mateix sac, èpic, speed, heavy / power, power / prog, simfònic, melòdic.

I per què dedico dos paràgrafs de la review d'Ordre Ogan a parlar del power? Per què estic escoltant tot tipus de crítiques a aquesta banda que sincerament no acabo d'entendre. I em rercordó que escric textos com aquests per culpa de redactors, que ja no estan en actiu, crec, i si ho estan, me la porta al pairo, no visc gràcies a ells, que basaven les seves review de grups power en bones o dolentes , només pel simple de fet de "ser una altra bandes més de power". Avui dia inventar de inventa poc, així que si ens hem de posar aquests qualificatius ja poden anar plegant el 80% de les bandes de tots els estils .. d'inventar .. tot just inventen res.

Gunmen és el sisè treball d'aquesta banda alemanya que està recollint els seus discos com èxits. I quan el públic parla per alguna cosa serà. Que al final el metall va ser com els documentals de La 2. Tothom diu que els veu, però no conec ningú que dissabte nit es posi a veure'ls de tot el que apassionen. Si a la gent li agrada Ordre Ogan, doncs per què els oncles fan treballs que estan per sobre de la mitjana, així de simple!

Gunmen segueix els passos dels seus anteriors treballs, power èpic, composicions plenes de melodies enganxoses i grandiloqüents. Han aconseguit això tan i tan complicat de tenir un so propi. Sona i saps que és Ordre Ogan, això per si sol ja té el seu èxit. Però ... no anaven a ser tot lloances, hi ha un detall que segueixo trobant a faltar en els seus discos. Una mica més de ràbia i duresa. Aquest punch que té el metall alemany que em quedo amb les ganes de més.

Cauen els temes i fotre estan brutals, alguns, i et quedes amb ganes d'haver trepitjat una mica més aquestes guitarres, que d'altra banda, compositivament fan uns riffs senzillament genials, marca de la casa.

Per a l'ocasió s'han allunyat de mons apocalíptics o èpoques victorianes, una cosa tan simple com relativament poc explotat, al Far West Americà.
 
D'entre els millors temes destaco "Gunman", que és literalment un fort xut en tota regla. De principi a fi. "Fields Of Sorrow" és un altre dels grans temes d'aquest treball, més alemany, amb unes guitrarras tremendes i una èpica marca de la casa. "Menja With Em To The Other Side" no estava segur de esmentar-la, amb la col·laboració de Liv Kristine, però ... que seria d'un disc d'Ordre Ogan sense un tema com aquest? No seria seu. Himne solemne i grandiloqüent com pocs, pocs no .. almenys un per cada disc!

I potser un dels temes que per a molts no encaixi del tot a la banda, però que a mi m'ha fascinat és l'últim, "Finis Coronat Opus", un tall molt complet i ple de canvis d'intensitat i un final molt obert. . molt teatral que trobo que tanca aquest treball d'una manera molt elegant.

De nou un altre bon treball d'ordre Ogan que si bé, trobo que els falta aquest punt que els faci, per a un servidor, donar aquest esglaó per ser realment una banda de les que passen a la història.

I si no us agrada el power sempre pots anar a veure a Blind Guardian, Stratovarius o Helloween, que segur que aquests, per molt power que siguin ... no te'ls perds.

Sergi Arise "Hell"
01/01/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.