SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Elisa C. Martin + Hora Límite + 4 Bajo Zero + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Prestige + Enemynside Rockville (Madrid)

Cain's Dinasty + Brutalfly Gong (Oviedo)

Prestige + Enemynside Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Mala Bestia + Mala Hostia + Pycaya Bóveda (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Finsterforst - Rastlos (2012)

Finsterforst - Rastlos
Finsterforst logo
Alemania

Rastlos

Folk / Epic Metal
Napalm Records
2012


Temes

1. Nichts als Asche 13:19
2. Fremd 12:21
3. Am Scheideweg 01:28
4. Stirbt Zuletzt 10:19
5. Ein Lichtschein 13:40
6. Rast 01:59
7. Flammenrausch 22:10

Formació

Veu: Olli Berlin
Veu neta, acordeó: Johannes Joseph
Guitarra, sintetitzadors i orquestacions: Simonn "das S!" Schillinger
Guitarra: David Schuldis
Baix: Tobias Weinreich
Teclats: Sebastian "AlleyJazz" Scherrer
Bateria: Cornelius "Wombo" Heck

Crítica

Primer de tot , m'agradaria presentar-me. Sóc Jonkol , i aquesta és la primera review que faig per Satan Arise , primera de moltes que aniran arribant , espero !

Som aquí per parlar de Rastlos , últim disc dels alemanys Finsterforst . No és un disc acabat de sortir del forn , però no ha estat examinat encara a la web i per aquest motiu ho porto aquí . Finsterforst és un grup que va començar fent un folk metall bastant marcat per moltes melodies de guitarra i un acordió bastant protagonista, i que ha anat evolucionant a un estil molt més èpic i pesat , de temes generalment bastant extensos , superant els 10 minuts . Rastlos és aquesta descripció portada a l'extrem . Es compon de 7 pistes , de les quals 2 són interludis instrumentals de dos minuts de durada , aproximadament , i 5 pistes que representen el gruix de l'àlbum , de les quals cap baixa dels 10 minuts . Una d'elles sobrepassa els 20 , així que estem parlant d'un àlbum que supera una hora llarga de durada .

El disc comença amb Nichts als Asche, un tema llarg , pesat i majestuós , no sense moments de velocitat , que reflecteix a la perfecció el que vindrà amb els següents temes . Crits esfereïdors, orquestracions espectaculars , i un so global que frega la perfecció . I és que la producció en aquest àlbum és un dels punts forts , per no dir el que més , sense deixar de banda aquesta qualitat musical que Finsterforst sap inspirar en els seus temes . Personalment , no és dels meus temes favorits, potser el que menys en aquest àlbum , i tot i així és un tema que escolto encantat .

Fremd és la segona pista , obrint amb una intro acústica que va derivant en el que jo anomenaria una bufetada de brutalitat , amb un riff que tonteja amb el black metall i una bateria que amb el blast beat ens endinsa en una de les pistes més extremes del disc . Novament , la durada del tema supera els 10 minuts , però és tal la qualitat amb què fan les transicions entre les seccions de la cançó, que es fa molt més curta . Els moments amb l'acordió , sumant-se a les atmosferes creades amb els teclats , fan que se't posi la pell de gallina . Una aturada més tranquil amb riffs més pesats ens torna a portar a una altra secció d'acordió i blast beat que torna a despertar sobtadament , si és que ens havia donat temps a relaxar-nos. La cançó finalitza amb més presència de les veus netes , fent un cor final digne de pel · lícula . Una de les millors cançons del disc , sens dubte.

Am Scheideweg és un dels dos interludis de l'àlbum, pista que perfectament podria sonar en una caverna de Skyrim , donant una ambientació i una atmosfera de natura i boscos . Podria també comparar-se amb algunes de les instrumentals d'Equilibrium .

Stirbt zuletzt és la quarta pista de l' àlbum , que comença amb un riff guitarra lúgubre i desolador , donant pas a unes veus netes que , un cop més , causaran calfreds en més d'un. Una guitarra acústica s'uneix per donar més esplendor , si és possible , a la bellesa col · lectiva d'aquest tema . Predominaran les veus netes sobre les guturals , recuperant aquest acordió que dóna el toc de melodia . És una cançó estranya perquè sembla que alterna moments feliços i tristos , amb un gran joc d'acords majors i menors . És un tema de tempo mig que en ocasions adquireix una sensació de més velocitat gràcies a l'ús del doble bombo . Sens dubte , un altre dels meus temes favorits en aquest àlbum .

Ein Lichtschein és el cinquè tema de l'àlbum , i comença amb un riff de guitarra amb corda a l'aire , que sense ser massa veloç , ens porta a agitar la cabellera al ritme dels contundents cops de bateria . Tornen les veus guturals , amb gran presència , però no s'esvaeixen les veus netes , que segueixen donant aquest toc atmosfèric tan present en aquest àlbum , i que el fa tan característic . Cal recordar que en els seus anteriors àlbums Finsterforst just feia ús d'aquestes veus , i el com les han plasmat ha estat un rotund encert . El tema recupera tota la contundència Fremdy acaba amb un outro que ens recorda que seguim en el bosc , al costat d'un riu , donant pas a Rast , que continuarà amb aquesta tessitura fins a la següent , i última pista .

Flammenrausch és el nom del tema que tanca aquest disc . Crida l' atenció per la seva extensa durada , superant els 20 minuts , i comença amb una intro d'allò més èpica . És com si Finsterforst hagués volgut fer una obra mestra aquí, i conté traces de tot el que hem pogut escoltar anteriorment en el disc: veus netes i guturals , seccions més atmosfèriques amb els teclats i l'acordió , parts de moltíssima velocitat i riffs agressius i crus , que van barrejant amb passatges més èpics ... Una veritable obra mestra , al meu entendre.

És veritat que un disc amb una durada tan extensa en els temes pot resultar , per a molta gent , tediós i pesat . No obstant això , Finsterforst té la recepta perquè els temes no resultin repetitius , afegeixin alguna cosa nova i diferent a cada moment , i donant-nos la sensació que si les cançons haguessin estat més curtes , ens hauríem perdut molt. És un disc per escoltar i gaudir tranquil · lament , i que tot i així ens reserva molts moments d'intensitat que potser no valorarien amb la idea preconcebuda que el disc no és intens des del primer segon . Salvant aquests detalls , estem sens dubte davant el seu millor disc fins a la data , i si encara no heu tingut oportunitat d'escoltar , us recomano que ho feu .

Jonkol
03/10/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.