SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Dawn of Destiny - To Hell (2015)

Dawn of Destiny - To Hell
Dawn of Destiny logo
Alemania

To Hell

Melodic Power Metal
Phonotraxx
2015


Temes

1. Hide Our Sorrow 04:54
2. Fire 03:01
3. From Paradise... 03:44
4. ...To Hell 03:36
5. Scream 04:06 instrumental
6. Hateful Heart 06:23
7. Burn in the Fire 05:24
8. Only the Ocean Knows 07:37
9. Light in the Night 04:34
10. Destroy My World 05:10
11. Belief 05:11
12. Life 04:10
13. Forgive 04:43

Formació

Guitarres, Bajo, Piano y voces: Jens Faber
Teclats: Dirk Raczkiewicz
Veus: Jeanette Scherff
Bateria i percusions: Philipp Bock

Crítica

Acabo les meves ressenyes del 2015 que tan Buenos llançaments ens ha deparat, amb aquest "To Hell" dels Alemanys Dawn of Destiny.

No puc negar que aquesta banda sempre ha estat sant de la meva devoció, tinc tota la seva discografia i és excel·lent, per la qual cosa les meves expectatives amb aquest nou llarga durada eren molt altes, i no només no m'han defraudat sinó que han complert amb nota com comentaré posteriorment.

Respecte a la seva música se'ls podria catalogar com a metall melòdic, en alguns casos més simfònic, en altres més heavy, però el que realment em fascina d'ells és la facilitat de compondre tornades altament enganxosos, i la gran utilització de les veus femenina i masculina , començo a desgranar tot el que ens trobarem en aquest genial "To Hell", el primer tema titulat "Hide our Sorrow" comença contundent i amb una melodia aràbiga i ja comencem o veure l'alternança de les veus femenina i masculina encara que gairebé sempre la principal és la primera. El primer i fantàstic tornada del disc fa acte de presència amb uns excel·lents cors. També compta amb un bon sol i una part a dues veus exquisida, com pràcticament en tots les tornades, que estan cantats a dues veus:

Continuem amb "Fire" més ràpida i potent en la seva base rítmica i perdoneu-me si em repeteixo en excés, ¡¡¡¡però que tornades té aquesta gent !!!! En aquest cas de tall totalment alemany amb una bona presència dels cors.

El seu tercer tema anomenat "From Paradise" comença amb una bona orquestració i uns preciosos violins en una de les cançons més simfòniques, els teclats molt cuidats proporcionen un bon coixí per una molt melòdica i enganxosa part central; atenció als èpics cors que l'adornen, en resum ¡¡¡¡tros de cançó !!!!

El seu quart tall, que dóna títol a l'àlbum "To Hell" segueix en les mateixes tessitures, tema que se't queda a la primera i amb un cor que es plasma a foc al cap amb un altre bon sol.

Canvi de terç relatiu a "Scream" amb unes guitarres trashmetaleras i amb un altre tornada ¡¡¡¡sensacional !!! Bona alternança de les veus principals i donant protagonisme en moments puntuals als teclats. Realment em sorprèn com ja he comentat anteriorment, com poden aconseguir unes tornades tan inspirats i que brillen amb força en tots els talls d'aquest treball.

La següent a caure és la titulada "Hateful Hearth" amb un fenomenal inici de teclats i guitarra ens trobem amb una altra cançó marcadament simfònica i amb una bona melodia de piano, on la protagonista total és la veu masculina del seu compositor i encarregat del baix, piano, guitarres rítmiques entre d'altres instruments Jens Faber (tots els temes estan compostos pel).

Ja a la part final recolzant en els cors ens trobem al seu vocalista femenina Jeanette Scherff donant lloc a un bonic contrast.

En la següent anomenada "Burn Into The Fire" ens trobem al primer artista convidat Björn Speed ??STID (Soilwork, disharmonia Mundi), ficant guturals, pel que més varietat de veus impossible, i donant un sabor i varietat important. Gran inici amb violoncels i unes melodies i tornada impecables, ràpida, potent, furiosa, però alhora tremendament melòdica, donant forma a un altre dels talls que no et podràs treure del cap.
M'encanta l'alternança entre les tres veus presents en el cor i com es van contestant, ¡¡¡¡de deu !!!!

I arribem a "Only The Ocean Knows" amb diversos ambients, ¡¡¡¡té de tot !!!! parts acústiques es combinen amb trossos tralleros, i com sempre un gran ús de les veus i on fa acte de presència el segon convidat Zak Stevens (Savatage, Circle to Circle) amb una part impressionant on es van sumant les veus, donant color i solidesa a una altra efectiva part central.

Ja estic gairebé sense adonar-me en el novè tall "Light in the Night" on entra en joc una altra vegada la veu gutural en contrast brutal amb la seva veu femenina, llum i foscor, que bon joc donen aquest tipus de recursos quan s'utilitzen bé com en aquest cas, el cor em recorda una mica als Blind Guardian amb multitud de veus arrodonint una altra bona cançó.

I arribem a la preciosa balada titulada "Destroy My World" on Jeanette ¡¡¡¡es surt !!!! Francament emotiva i amb el millor sol de tot el llarga durada.

Els pèls de punta en escoltar el lluminós i multicoral tornada en la seva part final, "Belief" no sé per què però el seu inici em recorda als primers Dark Moor, tema alegre, ràpid i molt ben resolt en la seva part central com sempre, power metalero total.

Com sento que discos com aquest vagin acabant però entrem en els seus dos temes finals "Life" ens ofereix una composició molt enganxosa i melòdica com tot el llarga durada, on com sempre destaca la seva aconseguida part central a dues veus coreable amb totes les forces. Finalment i com a colofó ??d'aquesta magnífica obra tenim "Forgive" on el seu part rítmica està conformada per les guitarres acústiques i els violins, i on el protagonisme absolut torna a tenir-lo Jens i on la seva culminació torna a ser com en tots els talls anteriors en un altre bell tornada.

Si el vostre és el metall simfònic potent, molt enganxós, amb unes melodies, cors i tornades senzillament magistrals i un gran ús de les veus, aquest és el vostre àlbum, finalment destacar que amb una durada de més de seixanta minuts se m'ha passat en un sospir, pocs grups aconsegueixen això, per a mi l'últim imprescindible de l'any passat.

Bruno Molina
19/01/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.