SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Reaktion - Blackmailed Existence (2016)

Reaktion - Blackmailed Existence
Reaktion logo
España

Blackmailed Existence

Thrash Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. Usual Threats
2. (Self) Destruction
3. 111
4. Blackmailed Existence
5. Back To Reality
6. Prostituted City
7. The End Of The War
8. In This Valley Of Tears
9. Before It's Too Late
10. Through The Cracks

Formació

Voz: Iván Lara
Guitarra: Gustavo Revoredo
Guitarra: Ramon Garcia
Baix: Dani Ruiz
Bateria: Xavier F.Vidal

Crítica

Tinc especial interès en poder escoltar aquest primer treball dels thrashers Reaktion ja que des del moment que vaig saber de la seva existència, com sol ser habitual en mi, tard i de forma casual, vaig veure cares conegudes i això vol dir que per poc que es posessin les piles, la qualitat estava garantida. Els components de Reaktion són Iván Lara qui ja estigués al capdavant de Reek, Gustavo Revoredo i Xavier Vidal de Vivid Remorse, Ramon García de Col · lateral i Dani Ruiz antigament en Steelgar. Pesos pesats per una banda anomenada a destrossar l'escena thrasher, almenys la catalana.

S'agraeix l'esforç d'arribar amb un primer treball entre mans i no haver d'esperar per saber a què sona aquest projecte que almenys per a mi era totalment desconegut fins fa uns mesos. Blackmailed Existence és el títol escollit per a la seva obra primera. Després d'una portada sobrecarregada de detalls barreja de clàssic i modern, com as de piques de la mort ... és el que em va venir al cap en veure-la, escolta ... en tots verds, que és el color que ha triat la banda per fer-se bandera amb ells. Una portada seriosa, fora dels habituals cànons del thrash, tot i que també és cert que en el thrash tot val pel que fa a portades. És l'estil per excel·lència on tot té cabuda per absurd que pugui semblar, el t'embrutes una mica i cola ... però ja m'estic anant per altres camins.

Musicalment ens trobem davant d'un disc que no acaba d'encaixar dins el típic disc de thrash. No és un simple tupa tupa tupa amb guitarres crues i veus desgañitadas. No trobaràs en Reaktion un àlbum comercial i simple. Tampoc melodies que enganxin a la primera, enganxoses i cridades a ser portada de la típica revista de torn, si estiguéssim en els 80-90, és clar. Reaktion no ho han posat fàcil pel que fa a composició i tècnica que són dos dels primers qualificatius que em vénen al cap després de la primera escolta. No és que sigui un disc progressiu ni de conya, però telita com se les gasten.

Blackmailed Existence tenen la pegada suficient, i sobrada, de atrapar-per a una segona, tercera, quarta ... podria seguir fins a la fi dels dies ... escolta. No serà el típic disc que cantes o tararees en tot moment perquè se't ha pegat un tema. És una obra que et perfora els timpans i altres òrgans cerebrals per la intensitat que desprèn, des de la percussió del senyor Xavier, tota una bèstia parda demostrada, fins a les guitarres, tremendes. Sense menysprear la veu d'Iván ... què havent conegut a Reek, por em fa veure la descàrrega de presentació d'aquest disc.

El terme thrash es queda curt en Blackmailed Existence, que té tints death fins i tot més extrems per moments, que no deixen de ser passatgers, però si prou presents com per deixar-lo en un mer disc de thrash. Un altre detall que no ha de passar per alt són els abundants cors ... tremends. I sobretot hi ha sols ... gràcies! Gràcies! Gràcies!

Ara és quan podria entrar a enumerar tema a tema, però és una cosa que odio ... així que haureu de fer-vos amb una còpia del disc per degustar-lo a fons. En discos així és la millor recomanació que pugui fer. Però entre els temes, m'agradaria destacar alguns com "The End Of The War" que et deixa aclaparat per la força que té, thrash en vena en tota regla amb unes veus res lineals que t'enganxes i et fan cridar. "Usual Threats" és el tall que obre el disc i et fica al cap uns riffs ràpids i potents, obrir un disc així entre veus netes i guturals és tota una hòstia a la cara. "Blackmailes Existence" que dóna nom al disc, ¿volíeu cors ... immersos en un orgasme de contundència i foscor? "Back To Reality" el death s'obre camí en el disc, un tema fosc fregant el blackened, al límit de tot ....

A tot amant del bon metall sense importar estils hauria de sentir-se atret per estre primer disc de Reaktion, però tot bon thrasher hauria deixar-se el coll escoltant Blackmailed Existence ... No sé si el thrash encara està de "moda", que més dóna si ho està o no, un bon disc no depèn de modes ni de gustos i aquest és un gran disc.

Sergi Arise "Hell"
10/02/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.