SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Human Fortress - Thieves of the Night (2016)

Human Fortress - Thieves of the Night
Human Fortress logo
Alemania

Thieves of the Night

Power Metal
AFM Records
2016


Temes

1. Amberstow 04:28
2. Last Prayer to the Lord 04:52
3. Rise or Fall 04:08
4. Thieves of the Night 04:38
5. Thrice Blessed 04:48
6. Hellrider 04:38
7. Just a Graze 04:55
8. Vicious Circle 03:56
9. Smite on the Anvil 01:24
10. Dungeons of Doom 05:30
11. Gift of Prophecy 06:56
12. Alone 04:11

Formació

Veu: Gus Monsant
Guitarra: Torsten "Todd" Wolf
Guitarra: Volker Trost
Teclats: Dirk Liehm
Baix: André Hort
Bateria: Apostolos "Laki" Zaios

Crítica

Alguna vegada he comentat el pànic que em dóna agafar i escoltar un disc d'una banda que considero gran, ja sigui en grandària o perquè el seu treball encara que no reconegut per la meva sí que ho ha estat. Una por a trobar-me amb un treball mediocre i que no estigui a l'altura del que considero d'acord al seu treball editat. Doncs em aquest disc és un altre cas d'aquest pànic preventiu a no voler que una banda decaigui en les seves composicions.

Human Fortress es van fer forat entre alguns dels seguidors del power metall d'inicis del segle XXI, quan encara estàvem ben vistos ... i no com a simples cavallers de brillant armadura o cazadragones errants. En aquests anys Human Fortress editar dos discazos memorables però al seu torn, poc coneguts per a la majoria dels mortals. Lord of Earth and Heavens Heir (2001) i sobretot l'impressionant Defenders of the Crown (2003). Després d'ells, la banda no es molt bé que va haver de prendre ni que cercles freqüentar però al més pur estil Helloween o Megadeth, van decidir treure unes escombraries de disc, girant completament d'estil. Eternal Empire va ser tot un gerro d'aigua freda, intentar barrejar el metall més modern mantenint l'essència èpica va resultar un desastre.

Per sort, el 2013, Raided Land va suposar la tornada als orígens d'una banda que ja donava per morta, però que va saber tornar a encendre la metxa i malgrat no ser un gran disc, ja es començava a veure l'essència del que havia estat Human Fortress. I ara, 2016 i tenim cinquè disc, Thieves Of The Night. Doncs això, por.

La portada d'Thieves Of The Night, segueix la línia de totes les seves anteriors, no faré cas de la de Eternal Empire pel bé comú. És una portada que atrau i dóna esperances a tots els fans del power alemany. Però el dubte rau en si només es quedarà l'esperança o si el disc estarà a l'altura de les expectatives d'un grup que va saber treure temes com "Lord of Earth and Heavens Heir" o "Defensar of the Crown", aquest últim tema em segueix estremint actualment i està en el meu top deu sense cap dubte.

Doncs després d'unes escoltes, esperes un gran disc i no ... no és un gran disc com les seves dues primeres obres, però ja es pot afirmar sense por a sentenciar que human Fortress ha tornat amb aquesta frescor compositiva que se li trobava a faltar. Thieves Of The Night és un disc ple de velocitat i èpica desbordant pels quatre costats, superant al seu últim treball Raided Land. No arriba a les cotes de les seves inicis, però és que aconseguir això seria tota una fita a l'abast de molt pocs.

Les guitarres tornen a rugir potents amb el doble bombo i una melodia accentuada pels teclats ... a la recerca de temes de tall èpic i essència medieval, anem, power en estat pur.

Entre els temes més destacats trobem el que obre el disc, "Amberstow" amb una intro molt encertada i gens pesada que ens porta a temps pretèrits per explotar-nos a la cara amb el riffs inicials i una percussió ferotge. La veu de Gus, segueix rugint esquinçada i en tons alts, una mica forçada per moments, però a l'altura. Un tema addictiu i intens amb una tornada potent i enganxós. "Rise or Fall" una mica més lenta, però igual d'intensa, tirant de cànons establerts ... un tema sobre segur però que no suposa un desmèrit, al contrari! Tema intens i enèrgic.

En els seus dos primers discos, per a mi el millor tema, és el que donava títol al disc, i en aquest cinquè, es torna a repetir, "Thieves Of The Night" és el més intens, més potent i el que en directe ens ha de fer saltar i cridar. "Just A Grace" tema de tall molt èpic o "Vicious Circle, no són temes que s'hagin de deixar passar per alt.

Human Fortress torna a reclamar el seu lloc entre aquestes bandes poc conegudes, però que als seguidors del power ens encanta que segueixin en peu de guerra amb l'espasa en alt amb la mirada desafiant.

Sergi Arise "Hell"
08/07/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.