SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Superscream - The Engine Cries (2017)

Superscream - The Engine Cries
Superscream logo
Francia

The Engine Cries

Progressive Power Metal
Send the wood music
2017


Temes

1. Cubozoas' Gossips
2. Evil Cream
3. The Engine Cries (Superscreamrise)
4. Pandora
5. Velvet Cigarette
6. Your Necklace of Bites
7. Ways Out
8. Where's My Mom?
9. Metal Builders
10. Insane God

Formació

Guitarra i programacions: Phil Vermont
Veu: Eric Pariche
Guitarra: Dan Sminiac
Baix: Stéphane Lescarbotte
Bateria: Martin Mabire

Crítica

Superscream sorgeix l'any 2010 a la ciutat francesa de Rouen, practicant una particular combinació de Metall Progressiu amb clares influències de bandes com Rammstein o Faith No More, entre d'altres. Després editar el seu primer àlbum titulat Some Strange Heavy Sound, aquest conjunt francès decideix fer un pas més en la seva carrera a través d'un nou àlbum. The cerca Criïs és la consolidació de la banda en el panorama del Metall Progressiu internacional.

"Cubozoas 'Gossips" és el tema que obre l'àlbum. Una intro subtil, però de sòlid caràcter atmosfèric, ens introdueix en l'univers de The cerca Criïs. Amb "Evil Cream", l'energia es deslliga a través de la capacitat de Martin Mabire a la percussió. Un treball mil·limètric que ens recorda inevitablement a músics com Mike Mangini. Les guitarres executades per Phil Vermont i Dan Sminiac creen una dinàmica particular al llarg de la melodia, plena de matisos, una cosa que combinat amb les harmonies vocals d'Eric Pariche, demostren sens dubte, que estem davant d'una banda de gran projecció internacional.

El tercer tall de l'àlbum és l'encarregat de donar títol al disc. "The cerca Criïs (Superscreamrise)", tota una obra mestra. La banda juga amb diverses harmonies i estructures que es tradueixen en inusuals patrons rítmics al llarg de gairebé set minuts de durades, capaços de mantenir en suspens fins a l'oient més escèptic. Probablement la millor composició de tot el disc, un tema ple de tècnica en el que sembla una particular interpretació de Dream Theater i els clàssics Rainbow. Del millor del disc. El segueix Pandora. Un tema que comença de manera pausada i subtil, ... moment on la banda fa ús de lleugers matisos propis del Metall Industrial, sense perdre la melodia en cap moment. Un tema dens, d'atmosfera fosca que ens presenta una nova dimensió d'aquesta banda.

Amb "Velvet Cigarette" arribem a la meitat de l'àlbum i al tema més enèrgic del mateix. Una cançó que recupera l'essència del Hard Rock més modern de bandes com Rev Theory. Un tall ràpid i carregat d'actitud on la banda gaudeix de la velocitat i de l'essència visceral del rock que fa olor de carretera. "Your Necklace of Bites" és el sisè tall del disc, moment on Superscream recupera les harmonies complexes i les estructures inusuals, en aquesta ocasió, a través d'un mig temps carregat de matisos i influències que van des del Power Metal fins al Crossover.

El tema més llarg del disc ve amb "Ways Out". Més de nou minuts d'autèntic Metall Progressiu. Després d'una introducció atmosfèrica de tints èpics i cinematogràfics, la veu d'Eric Pariche ens acompanya cap a un espiral sonor d'elements psicodèlics. A poc a poc la melodia va augmentant en intensitat fins a construir un mur de distorsió que s'equilibra a la perfecció amb diferents intervals melòdics. Cap al final del tema, la banda crea un interludi de clares influències jazz que tornen a posar en valor l'excel·lent versatilitat musical d'aquests francesos. A "Where 's My Mom?" Escoltem un tema agressiu de tonalitats baixes i una veu profunda que construeixen un tema intense i enèrgic que ens recorda als millors moments de bandes com Megadeth.

"Metall Builders" segueix amb l'estil marcat pel tema anterior. Un tema agressiu i molt enèrgic que en directe ha de ser totalment imparable. Amb una base rítmica d'infart, la banda deslliga tot el seu arsenal a força de Blast Beats i solos de guitarra d'execució perfecta. Tancant aquest àlbum escoltem "Insane God". Després d'un arpegi de guitarra pausat, Superscream va construint una melodia complexa, que equilibra, de nou, passatges molt intensos amb passatges íntims.

Superscream ens porta amb The cerca Criïs un àlbum complex que et mantindrà en estat d'alerta des de la primera escolta. Un disc intens, i ple de matisos per escoltar una i altra vegada, capaç de demostrar quant talent ocult podem trobar fora del circuit més comercial de la música. Un segon àlbum de gran qualitat, per a una banda que promet, i molt.

ZorroLoko
16/07/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.