SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Lonewolf - The Heathen Dawn (2016)

Lonewolf - The Heathen Dawn
Lonewolf logo
Francia

The Heathen Dawn

Power Metal
Massacre Records
2016


Temes

01. A Call to Wolfes
02. Wolfsblut
03. Demon’s Fire
04. Keeper of the Underwolrd
05. When the Angels Fall
06. Until the End
07. Rise to Victory
08. Heathen Dawn
09. Into the Blizzard
10. The Birth of a Nation
11. Song for the Fallen

Formació

Veu i guitarra: Jens Börner
Baix i cors: Rikki Mannhard
Bateria: Bubu Brunner
Guitarra: Michael Hellström

Crítica

En aquesta ocasió em disposo a disseccionar el nou treball d'aquest veterà grup francès d'heavy metall tradicional del qual sóc gran seguidor, atès que en tots els seus àlbums demostren l'amor que tenen per un gènere que m'apassiona dins el metall, l'anomenat heavy metal alemany, i sobretot per dos dels seus grans exponents: Greu Digger i especialment Running Wild, de manera que ja em tenen guanyat per endavant. Però sobretot perquè els seus últims treballs tenen una gran qualitat, a hores d'ara la banda està composta per Jens Börner fundador del grup i principal compositor a les veus i guitarres, Michael Hellström (que milita també en els fantàstics Elvenstorm) guitarres, substituint al seu anterior guitarrista Alex Hilbert que va sortir del grup un cop acabada aquesta gravació, Rikki Manhard al baix, i per últim Bubu Brunner a la bateria.

Després d'una bona portada, s'amaguen onze temes amb una durada d'una mica més de cinquanta minuts i dels quals dono bon compte en les següents línies. Trenquen el gel amb "A Call To Wolves" una intro guerrera amb uns bons cors de fons i una excel·lent melodia a doble guitarra que dóna pas al seu primer tema en si "Wolfsblut" on ja podem trobar totes les constants de la seva música: dobles guitarres per tot arreu i melodia, molta melodia en els seus riffs acompanyant a l'aguerrida veu de Jens que broda un magnífic i coreable tornada en la millor tradició del metall teutó. Un sol excel·lent arrodoneix aquest xut que recorda als anys daurats i enyorats per molts entre els quals m'incloc dels Running Wild. Sens dubte aquesta banda és una de les que millor ha sabut captar la seva essència.

La següent a caure titulada "Demon 's Fire" trallera, rítmica amb les guitarres a full ens deixen un tema Rompecuellos i una tornada complidor, m'encanten les melodies de la seva part instrumental a doble guitarra i on una altra vegada sobrevola l'esperit dels RW. Pel que fa a "Keeper Of The Underworld" unes acústiques ens saluden al començament per en uns segons tornar a un altre tema clarament inspirat en RW que fins i tot podria estar en alguns dels seus discos més grans. Tremenda la base rítmica, melodies, riffs i un dels millors tornades sinó el millor que he pogut gaudir dins de la música d'aquesta gent, de moment sens dubte la millor que he pogut escoltar i segur un dels grans moments en els seus futurs concerts, ¿he comentat que la tornada és sensacional? I això que les altres dues són molt bones.

Després d'escoltar com cinc vegades aquest tema continu desgranant el que pot ser el seu millor disc com continuïn en aquest camí, "When The Angels Fall" on la base rítmica torna a estar dominada per les dues excel·lents destrals en un tall tremendament rítmic i una mica més fosc sobretot en la seva part central i on ens podem delectar amb una de les seves marques d'identitat les enganxoses melodies a doble guitarra, i per descomptat un altre només amb molt feeling.

"Until The End" segueix per la mateixa senda amb un inici realment enganxós per les seves dobles guitarres i un altre tornada que segur escoltarem en directe, excel·lent el treball en la seva faceta instrumental i de sol com en tots els altres talls ja ressenyats.

Entrem ja en el seu setè tema anomenat "Rise To Victory" un altre tall guanyador on es donen tots els elements comentats anteriorment: tremendament canyer i ràpid, però alhora molt melòdic i enganxós, i amb una altra part central immensament èpica i hímnica per cantar puny enlaire.

Arribem al tema títol "Heathen Dawn" no he de dir a qui em torna a recordar no ?, però anem jo encantat per la qualitat del que estic escoltant.

Un altre tema que sense reduir la potència se't queda gravat a la ment atès que tots els ingredients requerits per construir una gran cançó es troben aquí, inclòs un sol senzillament magistral 'tros de tema!

Ja només em queden tres talls més per escoltar i és una pena ja que m'agradaria que durés eternament, la següent a caure "Into The Blizzard" és una altra peça tremendament èpica i d'aires pirata on les melodies estan tremendament cuidades i amb uns cors de fons molt assolits.

La penúltima a sonar en el meu reproductor "The Birth Of A Nation" potent, hímnica, enganxosa com ella sola, totes aquestes qualitats se li poden aplicar a una altra cançó que brilla amb força en aquest "The Heaten Dawn", ja com a tall final i per tancar un fantàstic àlbum ens trobem amb "Song For The Fallin" dedicada a les víctimes de l'últim atemptat terrorista a França, que no desentona per a res amb la resta de temes d'aquest llarga durada, un altre excel·lent exemple de composició tremendament enganxosa i amb una altra part central èpica que se't clava al cervell amb una facilitat sorprenent; una altra joia més que afegir al que possiblement sigui el seu millor treball.

Com a resum indicar que als que els agradi el metall alemany en la seva vessant més enganxosa èpica i hímnica i sobretot els discos de l'època daurada de RW van a gaudir de valent amb aquest llarga durada, si a això li afegim una excel·lent producció ens trobem amb un disc imprescindible dins d'aquest estil.

Bruno Molina
14/06/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.