SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Sabaton - Heores (2014)

Sabaton - Heores
Sabaton logo
Suecia

Heores

Power Metal
Nuclear Blast
2014


Temes

1. Night Witches 03:01
2. No Bullets Fly 03:37
3. Smoking Snakes 03:14
4. Inmate 4859 04:26
5. To Hell and Back 03:26
6. The Ballad of Bull 03:53
7. Resist and Bite 03:27
8. Soldier of 3 Armies 03:38
9. Far from the Fame 03:47
10. Hearts of Iron 04:28

Formació

Veu, teclats: Joakim Brodén
Guitarra: Chris Rörland
Guitarra: Thobbe Englund
Baix: Bajo:Pär Sundström
Bateria: Hannes Van Dahl

Crítica

Que Sabaton tregui disc és un esdeveniment força important, a l'altura d'altres grans del metall. En aquests moments que les bandes més mítiques del power europeu no estan al 100% pel que fa a la composició... no ens enganyem, les seves millors discos no són d'aquesta dècada. Per contra Sabaton han anat amb pas ferm i sense pauses recorrent el camí fins a aquesta primera línia del power i està disputant el tron. No en va és una de les bandes que més en forma està en estudi i en directe.

Després de la petita tempesta que va suposar el canvi de formació i que no va fer efecte en directe, en una gira que semblava que mai acabaria, toca el moment de seure davant el seu nou disc Heroes i veure si ha passat factura.

Carolux Rex va deixar molt alt el llistó, un àlbum gairebé perfecte pel que fa al que pots esperar d'una banda com Sabaton. Ritmes marcials, temes veloços, èpics i passats per la temàtica de la història bèl · lica. Tan antic com l'home és l'art de la guerra i és una cosa innata en l'ésser humà i només el temps separen una guerra de la següent. Una temàtica apassionant. Per a aquest Heroes han tornat a una dels seus temes recurrents, la Segona Guerra Mundial, la contesa més extensa i devastadora que s'ha viscut mai, niu de milers de petites històries dramàtiques, heroiques, èpiques i fosques que, com a lector del gènere, són apassionants.

Heroes és el disc que tot seguidor de Sabaton voleu escoltar. Així de senzill es podria resumir en una frase. Sabaton han tret un disc ple de l'èpica i potència que els caracteritza. Cors, mitjos temps contundents, riffs agressius... 100% Sabaton.

L'únic però és que em cal un gran tema. Hi ha grans temes, " Night Witches ", " Inmate 4859 " o " The Hell And Back" però em falta aquest tema que a l'escoltar- em quedi clavat per sempre com va passar amb " Primo Victòria", " Attero Dominatus ", " 40:1 "... entre d'altres.

El disc obre amb "Night Witches ", un tema que no deixa espai per introduir, el tema entra a preu fet, power metall amb la marca de la casa, ritmes marcials i versos enganxosos amb una tornada intens i solemne. Què més es pot demanar ? La història d'aquest tall és la no massa coneguda història del 588 º esquadró rus compost per dones que emprenien missions de bombardeig nocturn sobre les posicions alemanyes, una d'aquestes contradiccions que ens va donar la IIGM, els alemanys van abusar al seu pas de les eslaves, les mateixes que de nit pilotaven sobre les seves posicions i van descarregar 3.000 tones de bombes.

"No Bullets Fly " amb aires menys potents però augmentant en contundència. Sabaton aconsegueixen el que molts busquen però no tots troben, que els seus temes siguin sempre reconeixibles a la primera. Recuperen aquest punt de velocitat èpica amb " Smoking Snakes ", un tema amb cors i guitarres al helloween dedicat a les forces brasileres que van participar en la contesa. Van ser moltes les nacions que van participar malgrat que tothom reconegui a cinc d'elles sota el nom que se'ls donava en aquells anys a les tropes que s'enviaven a lluitar en terra estrangera, les forces expedicionàries. Com així van ser cridades les primeres tropes angleses que van defensar França i van ser derrotades a Dunkerque. Per no esmentar la infinitat de països que tenien regiments dins de les potències aliades, com franceses, poloneses, txeques, fins i tot republicans espanyols... etc

Deixem de banda la velocitat per entrar en un mig temps molt fosc amb uns teclats, que en directe, al no tenir teclista imagino que aniran samplejats, una pena, ja que en Sabaton els teclats tenen molta força. Un tema profund i melancòlic que arrenca amb el so d'una caixa de música. Un tema que si no saps de què tracta no està malament, però aquest so tan fred i distant té molt a veure amb la història de Witold Pilecki, un dels líders de la resistència polonesa que va arribar a entrar a Auschwitz i descobrir les atrocitats que allà es van cometre. Un cop sabut això, els cors dels versos et gelen la sang. No és un tema tan típic de Sabaton, però aconsegueixen contagiar la tristesa que emeten els seus versos. Curiosament Witold va ser executat pels soviètics, una altra broma cruel dels règims autoritaris siguin del color que siguin.

¿ Aires de western ? Tot té la seva explicació. Aquest tint yankee del vell i salvatge oest de " " To Hell And Back " narra la part més humana dels soldat que van combatre, sigui quin sigui el bàndol prenent com a exemple la vida d' Audie Murphy, que es va allistar falsificant el seu certificat de naixement en la 3a Divisió d'Infanteria després de no ser acceptat en la infanteria de marina ni en els paracaigudistes. després de combatre al nord d'Àfrica, Sicília, Itàlia, França i Alemanya va ser el soldat més condecorat de la SGM i acreditar haver matat 240 enemics. es va convertir en actor, gairebé tots Westerns, amb un total de 44 pel · lícules. seva infern va perseguir en forma de malaltia de desordre d'estrès posttraumàtic del qual mai es va recuperar totalment, arribant a passar per etapes d'addicció a fàrmacs contra l'insomni. acabar seus dies lluitant pels drets dels veterà de Corea i Vietnam amb la mateixa malaltia.

" The Ballad Of Bull " és un tema lent, un tema que manté aquest aire Sabaton guidao per la veu de Joakim, un tema ple de força latent, que no volgués equivocar-me, però sembla narrar alguna actuació de les forces australianes. " Resist And Bite " és un dels grans temes d'Heroes. Un tema que arrenca sobre un tapping que et manté en suspens i alerta, ¡ l'èpica torna a la càrrega ! Tema dedicat als Chasseurs Ardennais, un regiment belga que va defensar un repunt crucial per a l'evacuació de la població belga i les forces expedicionàries britàniques provocades per la invasió alemanya el 1940.

" Far From The Fame " és potser el gran tema del disc, amb una força brutal, no per la seva velocitat sinó pel seu ritme marcial i els seus escomeses èpiques, si hi ha un gran tema en aquest disc, és aquest. El tall narra la vida de Karel Janoušek, que va combatre en la Primera Guerra Mundial i que en esclatar la Segona, formava part de les forces aèries txecoslovaques lluitant contra la invasió alemanya i més tard des d'Anglaterra va formar un cos txecoslovac a la RAF, pel que va rebre el rang de mariscal de l'aire. Com molts combatents de l'est que van lluitar des de les files angleses o americanes, va ser fet presoner pels recels del règim comunista en tornar al seu país.

" Heart Of Iron " tanca Heroes amb aire èpics elevats a la màxima potència, amb cors i contundència per fer-nos rematar per última vegada en aquest treball. Destacar en el sol la incursió de Bach, detalls que sempre s'agraeixen. Aquest últim tema va dedicat a les forces del 12è exèrcit alemany que van obrir un corredor fins al riu Elba per on evacuar la població i tropes de Berlín per rendir davant les tropes del front occidental per evitar ser presoners soviètics. La història jutjarà l'esdevingut a Berlín després de caure però es pot definir amb la Llei del Talió.

Sempre és un luxe poder revisar un disc de Sabaton per a algú que l'apassiona aquest vessant de la història, gairebé més per les lletres que per la música, que també. Hi ha bandes a les quals se'ls critica que no canvien el seu so i que els seus discos sonen iguals. Sabaton han sabut tenir amb el pas dels anys un so únic. Tant és així que no necessiten canviar el seu so, si ho fan corren el risc de decebre i perdre la seva marca d'identitat. Això no treu que esperem d'ells que en cada disc hagin almenys un o dos grans temes que no he trobat en Heroes, tot i això, és un bon disc.

Sergi Arise "Hell"
23/05/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.