Stream of Passion - A War Of Our Own (2014)
![]() |
Progressive Symphonic Metal
Autoproducido
2014
Temes
1. Monster 5:53
2. A War of Our Own 4:09
3. The Curse 4:24
4. Autophobia 3:48
5. Burning Star 3:43
6. For You 3:00
7. Exile 5:10
8. Delirio 5:02
9. Earthquake 4:27
10. Secrets 4:38
11. Don't Let Go 6:00
12. Out of the Darkness 4:43
13. The Distance Between Us 4:20
Formació
Veu, violÃ: Marcela Bovio
Baix: Johan van Stratum
Bateria: Martijn Peters
Teclats: Jeffrey Revet
Guitarres: Eric Hazebroek
Guitarres: Stephan Schultz
CrÃtica
Ja fa algun temps, potser massa, que va caure aquest à lbum a les mans. M'ho van fer arribar acompanyat d'un videoclip que pots veure sobre aquestes lÃnies i molt bona premsa.
"Fes una escolta i revisa-ho. Són holandesos, ja veuràs com t'agrada. No forma part de la banda, però va ser formada per Arjen Lucassen, garantia de qualitat i garantia de progressiu!" - em van dir.
Doncs bé, aixà ho vaig fer. Vaig veure el vÃdeo, i vaig escoltar el disc una vegada. Un altre cop. I una més i una altra i aixà fins al dia d'avui, i m'adono que segueixo escoltant; segueix en el meu reproductor habitual i no escric sobre ell, però no deixo d'escoltar. Hipnotitza. Enganxa. És addictiu!
Aquest à lbum que ens ocupa, "A War of Our Own" és el quart ja de la banda, més un directe. I potser, per a aquells que no els conegueu, millor serà començar a parlar del so.
Veu femenina a les cordes vocals de Marcela Bovio qui també s'encarrega dels violins. És mexicana i és per aquest motiu que alguns temes de l'à lbum estan per la meva gran sorpresa i alegria, en castellà .
Les guitarres són molt potents, amb un so molt estripat convertint aquest metall progressiu en un metall fosc a manera de lament. Certament un estil que em fascina, doncs com més tenebrós més Ãntim i més punyent, més em submergeix cada tema. Les guitarres són obra d'Eric Hazebroek i Stephan Schultz.
La bateria és potent i poderosa. Res d'una base rÃtmica monòtona i contÃnua. Estem parlant de percussió al servei de la transmissió de sentiments i tot això acompanyat al baix per Johan Van Stratum.
Les atmosferes les creen el violà i els teclats que van a cà rrec de Jeffrey Revet. Senzillament una banda d'una categoria superior.
Arrenca l'à lbum amb el tema "Monster". Tots els ingredients esmentats anteriorment barrejats per presentar a la banda en aquest nou llançament.
"A War of Our Own", és el segon tall i que dóna nom al disc. Evidentment salvant les diferències, però el que és el so instrumental em recorda moltÃssim la primera època de Stravagannza en les seves composicions. Foscor i tornades magnÃfics malbaratant sentiments per tot arreu!
"The Cursi" em transporta a una extinta banda que només va tenir l'oportunitat de llançar un únic à lbum en aquest paÃs. Una grandÃssima banda valenciana que em va enamorar com era els "Thirteen Tries". Veu dolça i melòdica de Marcela arribant fins i tot a alguna tonalitat lÃrica de manera puntual. Guitarra i so de fons potent però suavitzat per desembocar en una foscor total en una tornada un cop més, increïble. I quan dic increïble, no vull dir ni enganchadizo, ni ballable, ni cantable. Vull dir que és exacamente la peça que contrasta amb la resta del tema en aquest punt. La meva admiració.
No sé si les composicions seran intimistes, però la interpretació evoca un cant Ãntim i profund. "Autophobia" és un lament, gairebé una súplica amb una contÃnua combinació entre menors i majors per tornar-se boig. Contrasta amb "Burning Star" que és potser un tema més directe i més rà pid en la seva majoria, tot i que estem parlant de progressiu. Definir un tema és el mateix que definir 5 o 6 com a mÃnim !!
El disc avança i en la sisena posició ens trobem amb "For You" en forma de tema lent, personal i una vegada més amb una interpretació majestuosa.
Passat ja l'equador amb "Exile" torna al força i l'agressivitat transformada potser en impotència. Comencen les orelles a tornar bojos, doncs està interpretat en gran part en castellà (no Ãntegre!). Un altre tema increïble fregant la banda sonora a mig camà entre el drama i la fantasia.
I com ens trobem en la fase del disc de parla castellana, arribem a un dels meus talls preferits: "Deliri". I és que una suau melodia de piano, violà i una lleugerÃssima base de percussió tocada amb plomes, desemboca a un trencament com un plor cruel i una tornada un cop més, fantà stic.
Combinant cada tema parts amb diferents tempos, el disc també és variat i segueix el mateix patró. A "Earthquake" ens deixa una altra nova varietat diferent que complementa a la següent "Secrets". El piano i teclat tenen un protagonisme ineludible i formen part de l'essència de la banda.
Anem arribant al final amb "Your say Let Go" que va tancant l'à lbum com a tema més lent, aixà com "Out of the Darkness" li dóna un autèntic puntada de peu de feresa canyera per desembocar en un tancament un cop més variat, però finalitzant el treball de forma rodona. Sense més.
La veritat és que és un autèntic descobriment per als meus gustos, ja que la combinació de sentiment i interpretació de foscor i deixadesa, em fascinen i aquests músics transmeten i molt. Altament recomanable, sobretot en estats anÃmics una mica desemparats i tristos, doncs la música t'acompanya i això sempre és bo!
Darreres crÃtiques d'estil similars:
Les més llegides:
Les més llegides de 2023.
Les més llegides de 2021/2020.
Les darreres del mateix paÃs: