SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Wintersun - Time I (2012)

Wintersun - Time I
Wintersun
Wintersun logo
Finlandia

Time I

Symphonic / Melodic Death Metal
Nuclear Blast
2012


Temes

1. When Time Fades Away 04:07
2. Sons of Winter and Stars 13:31
3. Land of Snow and Sorrow 08:21
4. Darkness and Frost 02:24
5. Time 11:44

Formació

Veus i guitarra: Jari Mäenpää
Guitarra: Teemu Mäntysaari
Baix: Jukka Koskinen
Bateria: Kai Hahto

Crítica

Molt s'ha fet esperar el nou disc dels finlandesos WINTERSUN ja que han passat vuit llargs anys des que publiquessin el seu àlbum debut (amb el que va obtenir un gran èxit) i que va trigar gairebé sis anys a donar forma a aquest espectacular "TIME I" .

Aquest Time I és el primer dels dos Time que treurà el grup, es rumoreja que el Time II sortirà el 2014 i tant de bo sigui així perquè els fans no crec que aguantem vuit anys sense més dosi de Wintersun.

Cal ressenyar que el grup estarà per vegada primera a Espanya aquest any:
24 de juny de 2013, Bilbao (Sala Rockstar)
25 de juny de 2013, Madrid (Sala Caracol)
26 de juny de 2013, Barcelona (Sala Apolo 2)
Time I té només té 5 pistes i és una demostració que val més 5 pistes perfectes que 10 amb 2 o 3 cançons de farciment.

Sense més dilació passem a ressenyar tema a tema el que és aquest Time I:

"When Time Fades Away", bona introducció al disc amb gairebé quatre minuts de música que ens traslladen a Àsia amb els seus tocs orientals en forma de banda sonora que no es fa pesada d'escoltar.

Amb les últimes notes ens introdueix en el que és l'obra cim del grup al costat de "Beyond The Dark Sun" del seu primer plàstic. "Sons Of Winter And Stars" guitarra i bateria a més no poder que junts als tocs simfònics fan que aquest tema tingui aquesta cosa especial que ningú sabria descriure a la perfecció. Veus guturals que es barregen amb les veus esquinçades i netes del geni virtuós Jari Mäenpää que fa que als que no són tan seguidors d'aquestes veus els acabi encantant. Moltíssims canvis de ritmes que et fan estar alerta durant tota la cançó per deixar pas a una tornada més que èpic en què col • laboren músics de bandes tan reconegudes com TYR o els mateixos Ensiferum (grup en el qual va estar Jari abans de formar Wintersun). Una autèntica obra mestra.

Seguim amb "Land of Snow and Sorrow", tema més lent i amb ritmes més pesats que l'anterior però igual de èpic, cal destacar la importància del teclat en aquesta cançó i la millora de Jari com a cantant en les parts més líriques. De nou ens enfrontem a una tornada pegadizo i amb molts canvis que es repeteixen al llarg del disc.

"Darkness and Frost" interludi perfecte amb teclat, acústiques i cops de bateria d'aquests que tot i ser instrumental no vols passar-encara que duri 2 minuts, aquest tema uneix a la perfecció amb el següent i últim tema del disc, "Time".

"Time" últim tema d'aquest genial "Time I" i que recupera la força amb un riff de guitarra que ja se'ns havia deixat entreveure al interludi previo.Podríamos dir que aquest tema té tota l'essència del disc. Torna a barrejar guturals amb veus més netes que fan que tot congenie de manera màgica. Però si alguna cosa podem destacar d'aquesta cançó és la tornada. Aquest és la tornada que més m'agrada del disc, cosa que estava molt difícil amb el "We are the sons of winter and stars ..." del primer tall però que li dóna una atmosfera especial amb les seves veus netes i que finalitza amb una part de teclat que deixa amb ganes de més.

Permeteu que em repeteixi però considero aquest "Time I" com una obra mestra tot i la seva curta durada i és que la primera part de l'obra, no només convenç sinó que posa el llistó alt per a futurs llançaments i estic seguríssim que estarà entre els candidats a millor disc de l'any.

Només cal esperar que el surti el "Time II", disc que estic segur que igualés la qualitat d'aquest.

Moltes gràcies per llegir-me gent, ens llegim en futures crítiques

Salut i metal!!!

Toni Nieto
01/03/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.